Eerste hulp bij kalk verwijderen

Al dat glas in je badkamer is ontzettend mooi… tot je er druppels of, erger nog, kalk op ziet. Hopeloos zou je er soms van worden. En toch is het ook niet gek: ons kraanwater zit vol met kalk. De vraag is dus hoe we al dat glas eenvoudig schoon kunnen houden. Met onderstaande tips blijft het allemaal blinkend schoon.


1. Jouw Italiaanse douche

 

Een Italiaanse (inloop) douche maakt van je badkamer echt iets bijzonders. De glazen wand is helaas ook de ideale plek voor een flinke verzameling witte kalk. Krijg alles terug mooi helder met de volgende tips om kalk op glas te verwijderen:

Omdat voorkomen beter is dan genezen: laat een speciale coating plaatsen op je glazen douchewand. Zo hecht het vuil minder snel aan het glas en blijft het veel langer schoon.
Neem contact op met ons om meer te weten over de coatings.


Azijn is een echte kampioen in het gevecht tegen kalkaanslag. Meng wat schoonmaakazijn met lauwwarm water om je glazen wand te reinigen. Zo wordt die helemaal schoon, en dat blijft die ook langer doordat het kalk minder snel aanhecht. Een absolute winnaar!
Klinkt gek, maar het werkt wel: smeer je douchewand licht in met autowax. Je zal zien dat het water er daarna zo vanaf loopt.
Opnieuw raar maar waar: poets je glazen wand met een droogtrommeldoekje. Test het maar eens uit!
Plaats een spuitfles met azijn in de badkamer en spray na elke douchebeurt even wat azijn in je douche. 
Spray na elke douchebeurt even een mengsel van water met wat Ajax of Antikal op je douchewand. Ook hier een kleine moeite voor een glanzend resultaat.
Ook in de categorie voorkomen is beter dan genezen: maak na het douchen de wand goed droog met een trekker en een handdoek.

 

2. Kalkaanslag onder je kraan

 

Denk je dat je geen last hebt van kalk? Kijk dan maar nog eens goed net achter de kraan. De kans is groot dat je daar lelijke witte aanslag aantreft. Gelukkig krijg je die eenvoudig weer weg ook: spray eerst wat schoonmaakazijn op de plekken met kalk en laat dit een paar minuten intrekken. Opgelet: adem de lucht van de azijn niet in! Dat kan namelijk op je longen slaan, niet zo gezond dus. Poets nadien alles goed op. Klaar! Je kranen glimmen je weer tegemoet.


3. Het uiteinde van je kraan ontkalken

 

Nog zo’n plekje dat je moeilijk ziet, maar waar je waarschijnlijk ook kalk aantreft: het uiteinde van de kraan. Doop het uiteinde van de kraan in de ontkalker en wikkel er een handdoek stevig omheen. Laat het een tijd lang intrekken en verwijder nadien eventuele kalkresten licht met een schuurspons. Tip: dit doe je best regelmatig.

 

4. Kalk in het waterreservoir van de wc

 

Misschien wel het minst aangename klusje, maar goed als je dan toch bezig bent… Dan ook maar direct de kalk uit de wc. Gooi ‘s avonds een steradent tablet, fles cola of een vaatwasblokje in het waterreservoir van de wc. Laat dit de hele nacht intrekken en controleer of er nog eventuele kalkresten te zien zijn. Is dit het geval? Haal dan maar je huishandschoenen boven en verwijder ze met een schuursponsje.


5. Kalk reinigen van natuursteen

 

Ook met natuursteen blijf je niet gespaard van kalkaanslag. Maar hierbij is het ontzettend belangrijk om het juiste product te gebruiken want anders kun je het natuursteen beschadigen. Hoe fantastisch azijn ook werkt op glas, zo schadelijk is hij voor je natuursteen. Absoluut verboden dus! Gebruik altijd een speciaal schoonmaakproduct voor natuursteen.


6. Kalkaanslag verwijderen van chroom

 

Ook met chroom moet je goed opletten met zure producten. Controleer dus even of de bevestigingsmaterialen van de douchewand niet van chroom zijn. De meeste kalkreinigers zijn namelijk gemaakt van zure producten. Dit kan dus je chroom aantasten als je je douchewand schoonmaakt met kalkreiniger. In dit geval gebruik je dus het beste een zacht schoonmaakproduct voor je chromen badkameraccessoires zoals groene zeep of een speciale reiniger voor chroom.
 

 

 

Onze belofte: een 100% vlekkeloze service

Persoonlijk advies

Wij weten alles van glas en delen die kennis graag met je. Vraag ons vrijblijvend om advies.

Betrouwbare levering

We garanderen dat je glaswand veilig en in perfecte staat wordt geleverd. Dat doen we door je pakketten met zorg en met de juiste materialen te verpakken.

Perfect gemonteerd

Eenvoudig zelf te monteren. Of kies voor onze professionele inmeet- en/of montageservice voor een gegarandeerd perfect resultaat.

#GLASSbyme

Je thuis mag gezien worden!

Deze huizen kregen al een #GLASSby make-over. Vinden we binnenkort ook jouw interieur in deze lijst? 😉

 

De  aanpak

Shop glasproducten online met alles erop en eraan