glazen deur woonkamer

Je hebt een prachtig huis, maar toch is het in de woonkamer behoorlijk donker. Met kaarsen en lampen is dit natuurlijk tijdelijk op te lossen, maar je kan er ook voor kiezen om een glazen woonkamerdeur te plaatsen. Glazen deuren zorgen namelijk voor meer natuurlijk licht binnen, waardoor je niet meer in zo’n donkere woonkamer zit. Wat zijn de trends? En welke deur van glas past perfect bij jouw interieur? We zetten vijf ideeën voor een glazen deur in je woonkamer voor je op een rij.

1. Een industriële glazen deur

Een industrieel interieur is al een paar jaar een grote woontrend. Er zijn verschillende mogelijkheden om jouw woonkamer een industriële look te geven. Bijvoorbeeld door een industriële deur met glas te plaatsen. Door zo’n stalen deur van glas krijg je niet alleen meer licht binnen, maar je ruimte oogt ook groter. Ook een deurgreep voor je glazen deur in zwart, zorgt voor een industriële look. 

 

2. Een glazen scheidingswand met deur

Het plaatsen van een glazen deur is niet alleen ideaal vanwege het licht, maar je kan met zo’n deur ook bepaalde ruimtes van elkaar scheiden. Wil je jouw keuken op een ruimtelijke manier scheiden van de woonkamer? Dan is een glazen scheidingswand met deur de oplossing. Zo kan je rustig kokkerellen in de keuken, zonder dat anderen in de woonkamer last van je hebben. Door het glas komt er genoeg licht binnen, lijkt de ruimte optisch groter en kan je elkaar nog wel gewoon zien. Dat is wel zo gezellig als je aan het koken bent. Dit kan overigens ook met een glazen schuifdeur

 

3. Een dubbele deur van glas

Dubbele deuren, ook wel openslaande deuren genoemd, worden vaak geplaatst tussen de woonkamer en de tuin. Zo lijkt het namelijk net alsof de tuin bij de woonkamer hoort en komt er natuurlijk lekker veel licht naar binnen. Het is ook mogelijk om dubbele deuren van glas binnenshuis te plaatsen. Vaak worden ze dan geplaatst tussen de keuken en de woonkamer of de hal en de woonkamer, zodat deze ruimtes van elkaar gescheiden worden. De openslaande deuren geven je interieur een chique uitstraling. Perfect voor de moderne interieurliefhebbers onder ons.

 

4. Gezandstraalde deuren van glas

Deuren met gezandstraald glas zie je het meeste in badkamers, zodat je nog wat privacy hebt tijdens het douchen. Maar ook een gezandstraalde glazen deur in woonkamer zie je steeds vaker. Door bijvoorbeeld een deur met mat glas te plaatsen tussen de hal en woonkamer, zorg je er toch voor dat de twee ruimtes van elkaar zijn afgesloten. Ook is zo’n glazen deur ideaal voor in je kantoor.

 

5. Glazen binnendeur zonder omlijsting

Je ziet de laatste jaren steeds meer glazen binnendeuren zonder omlijsting in woonkamers. Het is een echte interieurtrend en wij snappen wel waarom. Zo’n glazen deur in je woonkamer geeft namelijk een moderne en strakke uitstraling.

 

6. Glazen deur voor woonkamer bestellen

Ben je helemaal geïnspireerd raakt na dit artikel en wil jij jouw woonkamer een metamorfose geven door een glazen deur te plaatsen? Bij GLASSby kan je een glazen deur volledig op maat samenstellen en bestellen. Geheel naar jouw wensen. Heb je vragen tijdens het samenstellen of heb je hulp nodig bij het inmeten en/of monteren? Schakel dan de hulp in van onze experts. Zij helpen je met liefde!

Onze belofte: een 100% vlekkeloze service

Persoonlijk advies

Wij weten alles van glas en delen die kennis graag met je. Vraag ons vrijblijvend om advies.

Betrouwbare levering

We garanderen dat je glaswand veilig en in perfecte staat wordt geleverd. Dat doen we door je pakketten met zorg en met de juiste materialen te verpakken.

Perfect gemonteerd

Eenvoudig zelf te monteren. Of kies voor onze professionele inmeet- en/of montageservice voor een gegarandeerd perfect resultaat.

#GLASSbyme

Je thuis mag gezien worden!

Deze huizen kregen al een #GLASSby make-over. Vinden we binnenkort ook jouw interieur in deze lijst? 😉

 

De  aanpak

Shop glasproducten online met alles erop en eraan