glazen wand badkamer

Een badkamer met glas is natuurlijk geweldig, maar na een aantal douchebeurten kan je die glazen wand in je badkamer alweer schoonmaken door de kalkaanslag. Zo blijf je bezig met schoonmaken in de badkamer. Kan je wel wat handige tips gebruiken, zodat je niet wekelijks de douchewand grondig aan het poetsen bent? Met deze tips en tricks kan je langer genieten van een blinkende glazen wand in je badkamer.

Tip 1: Glazen wand badkamer schoonmaken na iedere douchebeurt

Deze tip kost wel wat tijd na iedere douchebeurt, maar het zorgt er in ieder geval voor dat er geen kalkaanslag op je mooie glazen wand komt. Als je na iedere douchebeurt je douchewand van glas goed droogmaakt met een douchetrekker, dan scheelt het al een heleboel. Ook is het goed om na het douchen je badkamer goed te ventileren. Heb je geen goed ventilatiesysteem in je badkamer? Zet dan even een raam of deur open na de douchebeurt.

 

Tip 2: Schoonmaakazijn doet wonderen

Heb je toch kringen en witte aanslag op je glazen wand gekregen? Wat schoonmaakazijn maakt het schoonmaken van je glazen douchewand een stuk makkelijker.  Meng wat schoonmaakazijn met water en doe dit in een lege plantenspuit. Spray de glazen oppervlakten even goed in met de schoonmaakazijn, laat het even goed inwerken en spoel vervolgens de glazen wand schoon met de douchekop. Nu hoef je de wand van glas alleen nog even droog te maken met een douchetrekker en klaar is kees. Je hebt weer een blinkende glazen wand.

 

Tip 3: Schoonmaken met een droogtrommeldoek

Tijdens het douchen komen er natuurlijk allemaal zeepresten op de glazen wand. Gelukkig is dit heel gemakkelijk schoon te maken, namelijk met een droogtrommeldoek. Niet alleen je droogtrommel maak je hiermee schoon, maar ook je glazen douchewand. Ideaal! De droogtrommeldoek absorbeert namelijk de zeepresten, waardoor je wand van glas er weer als nieuw uit ziet. Een microvezeldoekje doet ook wonderen. 

 

Tip 4: Je glazen wand gummen

Je hebt vast en zeker nog wel een gum in huis liggen. Haal die maar weer tevoorschijn, want ook daarmee kan je de zeepresten en waterdruppels verwijderen. Je leest het goed, gewoon even met de gum over de zeepresten en waterdruppels heen en je glazen douchewand is weer helemaal schoon.

 

Tip 5: Je douchekop ontkalken

Het is ook goed om eens in de zoveel tijd je douchekop te ontkalken. Na een tijdje kan het namelijk zo zijn dat het water niet meer goed stroomt door de kalk in de douchekop. Met deze stappen maak je hem gemakkelijk kalkvrij:

  • Het ontkalken van je douchekop begint met het losdraaien van je douchekop; 
  • De volgende stap is het maken van een mengsel van schoonmaakazijn en water in een bak;
  • Je legt je douchekop in de bak Voor het beste effect laat je hem 24 uur lang in het verdunde schoonmaakazijn liggen, zodat je douchekop helemaal is ontkalkt;
  • Nu hoef je hem alleen nog maar even goed af te spoelen met warm water en kan je de douchekop weer vastdraaien.

 

Een glazen wand met waterwerende eigenschappen

Zit je erover na te denken om je badkamer een make-over te geven en een (nieuwe) glazen douchewand te plaatsen? Denk dan ook eens na over een glazen wand met waterwerende eigenschappen. Dit heeft namelijk heel veel voordelen, waardoor het een stuk makkelijk wordt om je glazen wand in je badkamer schoon te maken. Het glas heeft een speciale coating, waardoor het glazen oppervlak de hele levensduur vrij is van zichtbare corrosie en andere vlekken.

 

Onze belofte: een 100% vlekkeloze service

Persoonlijk advies

Wij weten alles van glas en delen die kennis graag met je. Vraag ons vrijblijvend om advies.

Betrouwbare levering

We garanderen dat je glaswand veilig en in perfecte staat wordt geleverd. Dat doen we door je pakketten met zorg en met de juiste materialen te verpakken.

Perfect gemonteerd

Eenvoudig zelf te monteren. Of kies voor onze professionele inmeet- en/of montageservice voor een gegarandeerd perfect resultaat.

#GLASSbyme

Je thuis mag gezien worden!

Deze huizen kregen al een #GLASSby make-over. Vinden we binnenkort ook jouw interieur in deze lijst? 😉

 

De  aanpak

Shop glasproducten online met alles erop en eraan