glazen wand plaatsen

Glazen wanden kan je op veel plekken in huis plaatsen. Zo is het bijvoorbeeld ideaal om een ruimte af te schermen met een glazen scheidingswand, maar ook is het mooi om een glazen douchewand te plaatsen in je badkamer. Een wand van glas geeft een prachtige uitstraling aan deze ruimte. Het zorgt namelijk voor meer licht en maakt je badkamer optisch groter. Wie wil dat nou niet?

Stappenplan voor een glazen wand in huis plaatsen

Je hebt je glazen wand op maat samengesteld, maar nu moet hij nog in je badkamer worden geplaatst. Je kan ervoor kiezen om deze te laten monteren door één van onze professionals of je gaat zelf aan de slag als je een beetje handig bent. Hoe? Met deze handige tips en tricks!

 

Stap 1: Verwijder de oude glaspanelen

Wil je een glaspaneel vervangen door een glazen wand? Dan is de eerste stap natuurlijk het verwijderen van de oude panelen. Gebruik hiervoor goede handschoenen, zodat het glas niet in je vingers kan snijden. Als dit niet het geval is kan je natuurlijk deze stap overslaan.

 

Stap 2: Maak de grond schoon

Het is heel belangrijk bij het plaatsen van een glazen wand, dat je de grond goed schoonmaakt. Pak je stofzuiger erbij of haal het vuil wel met een stoffer en blik. Vervolgens nog even met een schoonmaakdoek eroverheen om je vloer helemaal goed schoon te maken. Klaar? Dan kan de klus echt beginnen.

 

Stap 3: Waterpas check

De volgende stap is het controleren van de wanden en vloer. Zijn ze helemaal recht? Pak je waterpas er dus maar bij en leg hem op de vloer om te checken of hij recht is. Dit doe je ook bij de wanden waar het glas wordt geplaatst. Is alles helemaal waterpas? Dan kan je door naar de volgende stap!

 

Stap 4: Bevestig de nieuwe strips

Het is tijd om de nieuwe strips te bevestigen op de juiste plekken. Belangrijk hierbij is dat de strips echt goed vast zitten. Op de vloer kan je de strips vastmaken met een speciale sanitairkit. Voor de wand kan je het beste gaten boren en de strips vastschroeven. Voordat je doorgaat naar de volgende stap of de strips echt goed vastzitten.

 

Stap 5: Plaats de glazen wand in de strip

Zodra de strip echt goed vastzit is het tijd om de glazen wand hierin te plaatsen. Het is verstandig om het plaatsen van de glazen wand samen met iemand anders te doen. Ter check pak je de waterpas er nog even bij en controleer je of de glazen wand waterpas staat. Niet geheel onbelangrijk!

 

Stap 6: bevestig stabilisator aan de glazen wand

Bevestig de stabilisator aan de wand en aan het glas, zodat je wand stevig en veilig staat. Heb je er ook voor gekozen om een deur te plaatsen in je glazen wand? Monteer dan de scharnieren aan de glazen wand en plaats de deur. Een handige tip hiervoor: plaats houten blokjes aan de onderkant van de deur, zodat hij op de juiste hoogte komt. Vervolgens check je nog of de deur waterpas staat en plaats je de afdichtingsstrip tussen de wand en de deur.

 

Stap 7: kit alles netjes af

Nu is het tijd om alles netjes af te werken met kit. Vergeet ook niet om wat kit op de schroeven te smeren, zodat het er helemaal strak uit ziet. Dat zijn de stappen voor een glazen wand plaatsen in je badkamer. De stappen staan ook uitgelegd in deze video. Handig om ook eens te bekijken voor je aan de slag gaat.

 

Professionele monteur

Zie je het toch niet zo zitten om je glazen wand zelf te plaatsen na het lezen van dit stappenplan? Schakel dan de hulp in van één van onze monteurs. Zij helpen je met liefde om je nieuwe glazen wand in huis te plaatsen.

Onze belofte: een 100% vlekkeloze service

Persoonlijk advies

Wij weten alles van glas en delen die kennis graag met je. Vraag ons vrijblijvend om advies.

Betrouwbare levering

We garanderen dat je glaswand veilig en in perfecte staat wordt geleverd. Dat doen we door je pakketten met zorg en met de juiste materialen te verpakken.

Perfect gemonteerd

Eenvoudig zelf te monteren. Of kies voor onze professionele inmeet- en/of montageservice voor een gegarandeerd perfect resultaat.

#GLASSbyme

Je thuis mag gezien worden!

Deze huizen kregen al een #GLASSby make-over. Vinden we binnenkort ook jouw interieur in deze lijst? 😉

 

De  aanpak

Shop glasproducten online met alles erop en eraan