Hoe maak ik mijn glazen douchedeur schoon

Niets is zo mooi als een glazen douchedeur of glazen wand om je douche af te schermen, en je behoedt je badkamer ineens ook voor een waterballet. Mooi meegenomen! Al dat glas staat heerlijk strak in je badkamer, het enige minpuntje… is dat het altijd zo lastig schoon te maken is. En vooral schoon te houden. Herkenbaar? Gelukkig hebben wij een aantal tips voor je die je badkamer terug z’n oorspronkelijke glans geven.

1. Na het douchen even droog maken

 

Er valt niet aan te ontsnappen: wil je je glazen douchedeur en wand schoon houden, dan moet je elke keer na het douchen de douche uitdrogen. Al die waterdruppels laten anders kalk achter, dus veeg ze weg met een rubberen ‘trekker’. Tip: als je die ophangt in de douche, is er helemaal geen excuus meer om het niet te doen. Daarna neem je even snel met je handdoek het glas af, zo is alles perfect droog. Bonuspunten als je de kranen en douchestang ook meteen even droogt, want zo voorkom je kalkaanslag! Heb je al kalkaanslag? Geen paniek, een beetje kokosolie doet wonderen.

 

2. Poetsen met een droogtrommeldoekje

 

Hier had je vast nog nooit van gehoord, en toch is het een gouden tip. Je kunt je glazen douchedeur of wand ook afnemen met een droogtrommeldoekje. Zo verwijder je heel makkelijk en snel zeepresten. Hoe dat kan? Zo’n doekje zit vol ingrediënten die normaal je kleding lekker zacht maken, en die verzachten ook alle aanslag in de douche. Twee in één dus, en extra makkelijk om de zeepresten en waterdruppels te verwijderen.


3. Gummen maar!


Een gum is niet alleen handig voor foutjes op je (teken)papier. Raar maar waar: een gum is ook perfect voor het verwijderen van zeepresten en waterdruppels, die na het douchen zijn achtergebleven op je glazen douchedeur. Best terug even op zoek gaan naar dat etui dus.

 

4. Sprayen met azijn


Zit er al kalk op je glazen wand of deur? Dan weet je dat dat behoorlijk lastig te verwijderen is. Gelukkig is er nog dat ene wondermiddeltje voor het schoonmaken: azijn. Vermeng in een lege spuitflacon een beetje azijn met water en spray dit rijkelijk op de deur. Laat het een kwartiertje inwerken, maar vergeet zeker niet even een raam open te zetten. Anders ruikt je hele badkamer gelijk naar azijn. Daarna kun je de azijn met de douchekop van de deur spoelen en droog maken met een doek of trekker.

 

5. Fix-in reinigingsset

 

Nood aan een echte krachtpatser als poetsmiddel? Met onze FIX-IN reinigingsset is glas schoonmaken nog nooit zo makkelijk geweest. Breng gewoon FIN-IN glasreiniger aan en werk af met de speciale spons. Wist je dat we de spons zelfs op maat kunnen snijden naar behoefte? Klik hier om direct te bestellen.

 

Onze belofte: een 100% vlekkeloze service

Persoonlijk advies

Wij weten alles van glas en delen die kennis graag met je. Vraag ons vrijblijvend om advies.

Betrouwbare levering

We garanderen dat je glaswand veilig en in perfecte staat wordt geleverd. Dat doen we door je pakketten met zorg en met de juiste materialen te verpakken.

Perfect gemonteerd

Eenvoudig zelf te monteren. Of kies voor onze professionele inmeet- en/of montageservice voor een gegarandeerd perfect resultaat.

#GLASSbyme

Je thuis mag gezien worden!

Deze huizen kregen al een #GLASSby make-over. Vinden we binnenkort ook jouw interieur in deze lijst? 😉

 

De  aanpak

Shop glasproducten online met alles erop en eraan