keuken achterwand ideeën GLASSby

Een keuken alleen een plek om in te koken? Zeker niet! Vaak is de keuken het bruisend hart van je huis. Dat vraagt om een echte blikvanger, het liefst in jouw eigen, persoonlijke stijl. Met een glazen achterwand op maat laat je jouw nieuwe keuken nóg meer stralen of geef je jouw bestaande keuken een heuse make-over. Van een landelijke keuken tot een moderne keuken en alles daartussen; glas past in elke interieurstijl. Wat zijn de trends? En hoe geef je jouw keuken een uniek, eigen karakter? Laat je inspireren door deze 5 keuken achterwand ideeën.

1: Glazen keuken achterwand met een kleurtje

Cool white, deep black, light blue en petrol green; zomaar wat opties uit het GLASSby kleurenpallet. Want een keuken achterwand van gekleurd glas is één van dé trends van nu. Ga je voor een tint die perfect matcht met de rest van de keuken of juist voor een opvallende kleur die direct in het oog springt? De kleur, het formaat, de vorm én de afwerking, met een glazen keuken achterwand op maat maak je het helemaal naar jouw smaak!

 

2: Gepersonaliseerde achterwand met eigen print

Trendwatchers en interieurbloggers weten het al lang: keuken achterwanden met een unieke print of tekst zijn dé trend voor 2020. Wat we veel zien is glas met een marmerlook, grafische prints, mozaïek én natuurfoto’s. Jawel: een gepersonaliseerde achterwand met een afbeelding van een boom, plant of bloem is hartstikke hip! Het is bovendien een ideale manier om de natuur in huis te halen.

 

Glazen achterwand met jouw favoriete foto

Jouw lijfspreuk of een foto van je huisdier of geliefde kan natuurlijk ook. Zorg er in het geval van het laatste wel voor dat het ware liefde is, want als je je glazen achterwand goed schoon houdt (met heet water en een microvezeldoekje), gaat ie makkelijk 30 jaar mee. Ook leuk: stuur ons een foto van je keuken en wij geven je een voorproefje van hoe jouw gepersonaliseerde achterwand met eigen print eruit komt te zien. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een van onze populaire looks.

 

3: Een kekke muur met transparant glas

Een transparante glazen achterwand is beeldschoon in eenvoud. Saai? Zeker niet. Transparant glas geeft je júist ruimte om je creativiteit de vrije loop te laten. Een keukenmuur met betonlook, een likje verf in jouw favoriete kleur, houten panelen of zelfs een mooi behangetje? Met een glazen keuken achterwand kan dat gewoon!

 

4: Een achterwand over de hele breedte

Een glazen keuken achterwand hoeft niet puur dienst te doen als spatwand voor boven het fornuis. Integendeel! Maak er een echt designobject van en trek hem door over de hele breedte van je keuken. En – als je toch bezig bent – tot aan je keukenkastjes of zelfs het plafond. Een glazen achterwand van 3 meter breed en 2 meter hoog? No problem!

 

5: De perfecte finishing touch

Bij GLASSby kun je glazen achterwanden op verschillende manieren laten afwerken. Waar glans voor meer licht in de keuken zorgt, is een matte finish juist weer heel elegant. Kies voor de afwerking die past bij jouw keukenstijl. Een hoogglans keuken combineert bijvoorbeeld mooi met een glanzende achterwand. Alhoewel: een matte glazen achterwand in combinatie met een shiny keuken geeft ook een bijzonder mooi contrast.

Bekijk meer artikelen

Suggesties:

https://www.glassby.nl/inspiratie/een-keukenachterwand-van-glas

https://www.glassby.nl/inspiratie/glas-met-waterwerende-eigenschappen

 

Meten is weten

Zit jouw keuken achterwand idee ertussen? Mooi! Tijd om te bestellen, zouden we zeggen. Zorg er wel voor dat je alles goed inmeet. Ons glas is namelijk gehard. Dit betekent dat we er bij een klein meetfoutje niet makkelijk een stukje uitsnijden. Houd bij het inmeten ook rekening met eventuele uitsparingen voor bijvoorbeeld een stopcontact. Zeker weten dat het goed zit? Dan adviseren we je vooral om een inmeetafspraak te maken met onze pro’s.

Onze belofte: een 100% vlekkeloze service

Persoonlijk advies

Wij weten alles van glas en delen die kennis graag met je. Vraag ons vrijblijvend om advies.

Betrouwbare levering

We garanderen dat je glaswand veilig en in perfecte staat wordt geleverd. Dat doen we door je pakketten met zorg en met de juiste materialen te verpakken.

Perfect gemonteerd

Eenvoudig zelf te monteren. Of kies voor onze professionele inmeet- en/of montageservice voor een gegarandeerd perfect resultaat.

#GLASSbyme

Je thuis mag gezien worden!

Deze huizen kregen al een #GLASSby make-over. Vinden we binnenkort ook jouw interieur in deze lijst? 😉

 

De  aanpak

Shop glasproducten online met alles erop en eraan