Spiegel ophangen

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand. Of aan de deur, op hout of zelfs aan het plafond. Wat ons betreft wordt elke plek mooier van een prachtige spiegel. Dan is het natuurlijk wel handig om te weten hoe je jouw spiegel het beste bevestigt op de ondergrond van jouw keuze. Het maakt namelijk wel verschil of je een spiegel bevestigt op tegels, op hout of aan een gipswand. Wat de beste bevestigingsmethode voor jouw spiegel is? Dat zetten we hier voor je op een rij.

Spiegel ophangen aan de muur: welke opties zijn er eigenlijk?

Mooie spiegel op maat laten maken? Check! Nu nog bedenken waar deze moet komen te hangen en hoe je deze wilt bevestigen. Daarin heb je bij GLASSby verschillende opties:

 • Montageset met spiegelklemmen
  Deze manier van bevestigen heeft als groot voordeel dat je jouw spiegel in een handomdraai weer van de muur kunt halen. Dit is met een bevestiging met lijm en schroeven een stuk lastiger.
 • Ophangsysteem met schroeven
  Ideaal voor wie op zoek is naar een onzichtbaar ophangsysteem. Zo gaat alle aandacht uit naar de spiegel zelf. Lees meer over hoe je jouw spiegel onzichtbaar kunt ophangen in 7 simpele stappen of download hier de handleiding.
 • Spiegeltape en lijm
  Wil je jouw spiegel liever superstrak aan de muur bevestigen? Kies dan voor een bevestiging met lijm en tape.

 

Spiegel ophangen aan de muur of andere ondergrond

Welke manier van bevestigen je kiest, hangt deels af van wat je mooi vindt natuurlijk, maar ook van de ondergrond. Er zit verschil tussen het ophangen van een spiegel aan de muur en het bevestigen van een spiegel op tegels, op een deur, op hout of het plafond. Wat is nu de beste bevestigingsmethode voor elke ondergrond?

 

Zware spiegel ophangen aan een gipswand

‘Kan ik een zware spiegel ophangen aan een gipswand?’ Een veelgestelde vraag. Spiegels worden steeds groter en wegen dus ook meer. Dat vraagt om een degelijk bevestigingssysteem met verschillende ophangpunten. Dat geldt zeker wanneer je een spiegel wilt ophangen aan een gipswand. Gips is namelijk heel poreus, waardoor het in het geval van een zware spiegel extra belangrijk is dat je kiest voor een bevestigingssysteem met pluggen voor extra grip en dat je het gewicht goed verdeelt.

 

Spiegel bevestigen op tegels of in de badkamer

Wil je een spiegel in de badkamer ophangen? Grote kans dat je de spiegel wil bevestigen op tegels. Veel mensen geven de voorkeur aan een bevestigingsmethode zonder te hoeven boren. Zo houd je je tegels namelijk intact. Bij GLASSby kunnen we een bevestigingsset met spiegellijm en tape leveren, waarmee je verzekerd bent van een supersterke hechting. Hier lees je alles over hoe je jouw spiegel kunt ophangen zonder te boren.

 

Spiegel ophangen aan de deur

Een spiegel ophangen aan de deur is een perfecte ruimtebespaarder. Ideaal als passpiegel voor in de slaapkamer bijvoorbeeld. Bij het bevestigen van de spiegel aan een deur, moet je eerst bedenken of je de spiegel met een bevestigingssysteem wilt ophangen niet. Het voordeel van ons bevestigingssysteem met klemmen is dat je deze later nog kunt verwijderen, mocht je dit willen. Lijmen is ook een optie en geeft een heel strak en modern effect. Let wel op: je haalt ‘m er niet makkelijk weer vanaf.

 

Spiegel op hout bevestigen

Plakken, schroeven of klemmen…wil je een spiegel bevestigen op hout? Dan kun je eigenlijk alle kanten op. Voor extra diepte is er ons montagesysteem met schroeven, maar verlijmen geeft juist weer een heel strak effect.

 

Spiegel aan het plafond bevestigen

Een spiegel aan het plafond bevestigen of tegen een schuine wand vraagt wel om extra skills. Het gewicht wordt namelijk heel anders verdeeld dan wanneer je een spiegel aan de muur bevestigt. Er zijn speciale plafondpluggen, die zorgen voor extra versteviging. Wat je nodig hebt om ervan verzekerd te zijn dat je spiegel niet naar beneden valt, hangt natuurlijk af van het gewicht van je spiegel, maar ook van de staat van het plafond. Ons advies? Safety first! Onze experts kijken met alle liefde met je mee en kunnen je waar nodig voorzien van deskundig advies.

Bekijk meer artikelen

Spiegel woonkamer ideeën: 5 originele tips!

Spiegels in de stijl van jouw woning: vind de perfecte match

 

Zo bepaal je de perfecte plek voor je spiegel: 5 tips

 1. Wil je een ruimte groter laten lijken? Plaats de spiegel dan tegenover een raam of andere bron van licht.
 2. In een hoge kamer komt een horizontale spiegel het beste tot zijn recht. Een kamer met een laag plafond laat je juist hoger lijken met een lange verticale spiegel.
 3. Eén spiegel is mooi, maar een verzameling van meerdere spiegels is ook superleuk.
 4. Een grote spiegel – van pak ‘m beet 1,5 meter hoog – plaats je het beste zo’n 25 tot 30 centimeter boven de grond. Je kun je jezelf zo van top tot teen bewonderen.
 5. Wil je een kleinere spiegel ophangen? Reken dan eerst uit wat de gemiddelde ooghoogte is van de personen die er vooral gebruik van gaan maken. Je wil niet elke keer hoeven te springen of te bukken om je coupe te kunnen checken!

 

Spiegel ophangen: laat het over aan onze experts

Je kunt natuurlijk zelf aan de slag, maar onze experts komen ook met alle liefde bij je thuis om alles in te meten en je te voorzien van een passend advies. Ook de montage kun je met een gerust hart aan ons overlaten. Zo ben je verzekerd van een ijzersterke bevestiging.

Onze belofte: een 100% vlekkeloze service

Persoonlijk advies

Wij weten alles van glas en delen die kennis graag met je. Vraag ons vrijblijvend om advies.

Betrouwbare levering

We garanderen dat je glaswand veilig en in perfecte staat wordt geleverd. Dat doen we door je pakketten met zorg en met de juiste materialen te verpakken.

Perfect gemonteerd

Eenvoudig zelf te monteren. Of kies voor onze professionele inmeet- en/of montageservice voor een gegarandeerd perfect resultaat.

#GLASSbyme

Je thuis mag gezien worden!

Deze huizen kregen al een #GLASSby make-over. Vinden we binnenkort ook jouw interieur in deze lijst? 😉

 

De  aanpak

Shop glasproducten online met alles erop en eraan