Spiegel ophangen? Dit zijn onze tips

Elke dag kijk je wel in de spiegel, en vaak nog meerdere keren per dag ook. Wist je dat vrouwen gemiddeld 335 uur per jaar voor de spiegel staan? Dat is 2 weken in een jaar, ofwel 55 minuten per dag. Een spiegel is onmisbaar in de badkamer of in het toilet, waar je nog snel even kunt kijken of je haar goed zit. In de woonkamer komt die dan weer van pas om je kamer hoger, langer en/of groter te laten lijken.

Maar hoe kun je nu het beste je woonkamer, slaapkamer of badkamer stylen met een spiegel? Wat is de juiste hoogte? Je komt er hier alles over te weten.

Je spiegel op de juiste hoogte hangen maakt een wereld van verschil. Je wilt toch niet buigen of net springen om even snel in de spiegel te kijken? Bedenk je dus even wat de gemiddelde lengte is van de personen die gebruik gaan maken van de spiegel. Zo kun je een gemiddelde hoogte bepalen. 

Voorbeeld: je wil een echte eyecatcher als spiegel, een van 1,50 meter hoog. Dan kun je die het beste iets boven de grond ophangen - zo’n 25 tot 30 centimeter. Zo kun je jezelf helemaal in profiel bekijken. Als je een kleinere spiegel hebt, bijvoorbeeld een ronde met een diameter van 60 cm, dan kun je het beste de gemiddelde ooghoogte nemen als leidraad.

Houd wel rekening met lichtbronnen in huis. Wie heeft er niet al last gehad van weerkaatsende lichtreflecties? Als je spiegel tegenover een lamp, raam of televisie hangt, dan kan een lichtreflectie in de spiegel in je ogen schijnen. Vreselijk irritant, dus even testen is de boodschap.


De hoogte van je spiegel bepalen, zo doe je dat!

 

Tegenover een raam of lichtbron

 

Als je je spiegel tegenover een raam of een andere lichtbron ophangt, kun je de kamer langer laten lijken. Vooral in een slaapkamer tegenover (openslaande) ramen kan een spiegel erg mooi staan. De zon die ‘s ochtends de slaapkamer binnenkomt en reflecteert in de spiegel: net een Instagram plaatje. 

 

In een hoge of lage kamer

 

Kijk eens goed naar de ruimte waar je een spiegel wilt ophangen: gaat het om een hoge of een lage kamer? In een hoge kamer komt een spiegel namelijk horizontaal het beste tot zijn recht. Een lage kamer kun je dan weer hoger laten lijken door een verticale lange spiegel op te hangen.

 

Meerdere kleine spiegels

 

Ga voor een speels en creatief effect door allerlei kleine spiegels om te toveren tot één grote spiegel, zoals je hieronder ziet.

3x spiegel rond brons

 

Shop deze stijl

Onze belofte: een 100% vlekkeloze service

Persoonlijk advies

Wij weten alles van glas en delen die kennis graag met je. Vraag ons vrijblijvend om advies.

Betrouwbare levering

We garanderen dat je glaswand veilig en in perfecte staat wordt geleverd. Dat doen we door je pakketten met zorg en met de juiste materialen te verpakken.

Perfect gemonteerd

Eenvoudig zelf te monteren. Of kies voor onze professionele inmeet- en/of montageservice voor een gegarandeerd perfect resultaat.

#GLASSbyme

Je thuis mag gezien worden!

Deze huizen kregen al een #GLASSby make-over. Vinden we binnenkort ook jouw interieur in deze lijst? 😉

 

De  aanpak

Shop glasproducten online met alles erop en eraan