spiegel ophangen zonder boren

Groot, groter, grootst; dat is de spiegeltrend van nu. Even ophangen aan een touwtje met een spijker is dan natuurlijk geen optie. Bij grote spiegels is het heel belangrijk dat je het gewicht op de juiste manier verdeelt. Ga je voor een strak en onzichtbaar effect? En wil je jouw spiegel ophangen zonder te boren? Dan is bevestigen met lijm en dubbelzijdig tape ‘the way to go’. Met deze DIY-tips vertellen we je hoe je dat het beste doet.

Spiegel blind ophangen: 2 manieren

Je spiegel op maat blind ophangen kan op verschillende manieren. Je kunt je spiegel bevestigen met een onzichtbaar ophangsysteem met schroeven. Hierbij komt jouw spiegel iets van de muur te hangen, wat zorgt voor diepte. Meer weten? Lees dan onze tips om een spiegel onzichtbaar op te hangen met schroeven in 7 simpele stappen. Een andere mooie optie – zeker voor grote en zware spiegels – is om hem te verlijmen. Wil je een spiegel ophangen zonder gaten en schroeven? Dan is dit de manier. Zeker wanneer je een zware spiegel wilt ophangen aan een gipswand, is lijmen aan te raden.

 

Zware spiegel ophangen met tape en lijm

Je spiegel ophangen zonder te boren? Je verwacht het misschien niet, maar een zware spiegel ophangen doe je het beste met lijm en dubbelzijdig tape. Dan hebben we het echt over spiegels die meer dan 36 kilo wegen of groter zijn dan 2 vierkante meter, al werkt deze manier van bevestigen natuurlijk ook bij kleinere spiegels. Bij écht grote spiegels is het extra belangrijk dat het gewicht evenredig wordt verdeeld. Dat gaat met lijm en tape een stuk beter dan met schroeven en haakjes. Een touwtje aan een spijker is natuurlijk he-le-maal geen optie bij een enorme spiegel, maar dat spreekt voor zich. Toch?

 

Spiegel ophangen zonder boren in 6 simpele stappen

Er zijn verschillende producten om je spiegel aan de muur te verlijmen. Je kunt je spiegel ophangen met speciale kit, met lijm of met dubbelzijdig tape. Onze montageset bestaat uit een supersterke en eenvoudig te gebruiken lijm van FIX-IN en stukken tape. Deze kun je zowel in droge als natte ruimtes gebruiken. Je kunt dus ook jouw badkamerspiegel ophangen zonder te boren. Hoe je jouw spiegel het beste op de muur kunt plakken? Daarvoor hebben we een handig stappenplan opgesteld:

 

Stap 1: Zorg voor een schone en droge ondergrond

De eerste stap is zorgen voor een stofvrije en vetvrije muur. Gebruik voor het schoonmaken geen agressief middel of een schoonmaakproduct met siliconen. Daarnaast raden we aan om niet-vlakke muren te egaliseren en om ruwe en/of poreuze oppervlakten eerst te behandelen met een primer. En heel belangrijk: zorg dat de muur goed droog is.

 

Stap 2: Bepaal de exacte locatie

Door de spiegelhoeken met een potlood op de muur af te tekenen, kun je de exacte positie van de spiegel bepalen. Dit maakt het plakken straks een stuk makkelijker.

 

Stap 3: Breng de lijm aan

Breng de lijm aan in verticale stroken aan in banen van 2 à 3 millimeter met een tussenruimte van 10 centimeter. Dit zorgt ervoor dat de lucht vrij kan circuleren tussen de banen. Je kunt hiervoor het beste een kitspuit gebruiken. Vermijd lijmdots en probeer overal evenveel druk uit te oefenen bij het aanbrengen van de lijm. Hoeveel lijm je moet gebruiken, hangt af van de dikte van de spiegel en het gewicht per vierkante meter. Volg hiervoor de instructies vermeld op de geleverde lijm. Bij een spiegel met SAFE of SAFE+ folie moet een activator aangebracht worden.

 

Stap 4: Breng de dubbelzijdige tape aan

Allereerst waarom eigenlijk lijm én tape? Dat zit zo. De tape zorgt ervoor dat de spiegel blijft zitten terwijl de lijm droogt. Het is beter om de tape in stukken te verdelen dan om één grote strook aan te brengen. Wij adviseren ten minste 10 kleinere stroken van 10 mm x 100 mm per 10 kilo.

 

Stap 5: Plaats de spiegel

Heb je de lijm en tape aangebracht? Dan kun je de spiegel op de muur plakken. Druk deze stevig en evenredig aan. Je kunt eventueel een waterpas gebruiken om te checken of de spiegel recht hangt. Na het plakken kun je de spiegel nog ongeveer 2 minuten iets verschuiven. Wacht hier dus niet te lang mee.

 

Stap 6: De finishing touch

Tijd voor de laatste stap. Maak een sopje van heet water met een druppeltje afwasmiddel en neem de spiegel af met een mircovezeldoekje. Je bent klaar om je coupe te checken. Nog meer spiegeltips? Lees hier hoe je het beste je spiegel kunt schoonmaken.

 

Bekijk meer artikelen

Spiegel woonkamer ideeën: 5 originele tips!

Spiegel ophangen aan de muur, op tegels, op hout en meer

 

Laat je spiegel professioneel monteren zonder boren

Je kunt zelf de handen uit de mouwen steken, maar je kunt de montage van je spiegel op maat met tape en lijm natuurlijk ook overlaten aan onze experts. Zo ben jij verzekerd van een perfect resultaat.

Onze belofte: een 100% vlekkeloze service

Persoonlijk advies

Wij weten alles van glas en delen die kennis graag met je. Vraag ons vrijblijvend om advies.

Betrouwbare levering

We garanderen dat je glaswand veilig en in perfecte staat wordt geleverd. Dat doen we door je pakketten met zorg en met de juiste materialen te verpakken.

Perfect gemonteerd

Eenvoudig zelf te monteren. Of kies voor onze professionele inmeet- en/of montageservice voor een gegarandeerd perfect resultaat.

#GLASSbyme

Je thuis mag gezien worden!

Deze huizen kregen al een #GLASSby make-over. Vinden we binnenkort ook jouw interieur in deze lijst? 😉

 

De  aanpak

Shop glasproducten online met alles erop en eraan