Spiegel schoonmaken

Een prachtige spiegel wil je natuurlijk het liefst houden zoals ie was op de dag dat je ‘m kreeg. Een brandschone, stralende spiegel; dát zien we het liefst. Zonder vet en zonder aanslag. Hoe kun je het beste een spiegel schoonmaken? En hoe geef je een oude, verweerde spiegel weer een tweede leven? Wij zetten hier de beste tips & tricks voor je op een rij.

Een spiegel schoonmaken in 5 simpele stappen

Vieze aanslag op spiegels is natuurlijk geen gezicht. Gelukkig zijn er manieren om een vette spiegel weer in blinkende staat te krijgen. Wat de beste manier om jouw spiegel te reinigen is, hangt deels af van de plek. Een grote spiegel boven de bank wordt niet zo snel vet als een spiegel in de keuken en een badkamerspiegel wordt weer sneller dof als gevolg van condens. Voor het schoonmaken van spiegels in een droge ruimte – je woonkamer, slaapkamer of hal bijvoorbeeld – werkt het volgende stappenplan perfect.

 

Stap 1: Het ideale sopje om je spiegel schoon te maken

De beste manier om spiegels te schoonmaken is toch een sopje van heet water met een klein druppeltje afwasmiddel. Sommige mensen gebruiken graag spiritus. Dit kan echter strepen achterlaten en in sommige gevallen zelfs voor een blauwe waas zorgen. Afwasmiddel, zeker de PH-neutrale variant, is een mild, maar zeer effectief reinigingsmiddel voor je spiegels.

Stap 2: Liefde voor het microvezeldoekje

Professionele schoonmakers weten het allang: er gaat niets boven het microvezeldoekje voor het reinigen van spiegels. Met dit wonderdoekje maak je een spiegel streeploos schoon.

Stap 3: Pak de krant

En heb je na het schoonmaken toch nog wat strepen? Dan is er deze tip uit grootmoeders tijd: pak de krant. En nee, niet om te lezen. Een krantenprop is namelijk perfect om je spiegel streeploos schoon te maken. Nóg een reden om een abonnement op een echte papieren krant te nemen!

 

Oude spiegel schoonmaken

Soms is een sopje niet voldoende. Bijvoorbeeld omdat een spiegel al heel oud is en de vieze laag er dus al een behoorlijke tijd op zit. Een oude, verweerde spiegel schoonmaken vraagt om net wat meer power. Om een echte krachtpatser dus. Hiervoor hebben we een speciale reiniger van FIX-IN. Ideaal om die doffe spiegel weer een tweede leven te geven. En vind je het toch tijd voor een nieuwe spiegel? Bekijk dan onze spiegels op maat. Deze kun je helemaal naar jouw wens ontwerpen, met als voordeel dat onze spiegels gemaakt zijn van supersterk Mirox materiaal. Deze blijven dus wél lang mooi!

 

Badkamerspiegel schoonmaken: tips tegen aanslag

Je stapt uit de douche, kijkt in de spiegel en ziet he-le-maal niks. Herkenbaar? De badkamer is natuurlijk een natte ruimte en tijdens het douchen beslaat je spiegel al snel. Wat doe je dan? Droogvegen met de hand? Natuurlijk niet! Een handdoek pakken? Kan, maar grote kans dat de spiegel na 10 seconden weer beslaat. Schoonmaken met afwasmiddel, shampoo of scheerschuim zijn bekende tips, maar zeg nu eerlijk: heb jij daar direct na het douchen zin in?

 

Wat dan wel? Autowas!

We maken geen grapje. Het is een heel goed idee om je spiegels schoon te maken met autowas, zeker een badkamerspiegel. Hiermee maak je je spiegel namelijk wel 1 tot 2 maanden waterafstotend. Je hoeft dit dus niet elke keer na het douchen te doen. Fijn!

 

Aanslag op je badkamerspiegel helemáál voorkomen

De ultieme oplossing is natuurlijk het helemaal voorkomen van een waas. Goede ventilatie helpt mee, maar wil je zeker zijn dat je spiegel niet beslaat? Ga dan voor een verwarmde badkamerspiegel. Wanneer je doucht komt er veel vocht vrij – ja echt! – en condens slaat neer op de koudste oppervlakten in een ruimte: glas of een spiegel. Een verwarmde spiegel beslaat niet. Onze badkamerspiegels op maat zijn daarnaast van nog meer technische snufjes te voorzien. LED-verlichting of een bluetooth functie, waarmee je tijdens het douchen naar je favoriete muziek kunt luisteren.

Bekijk meer artikelen

Bijzondere spiegels: omdat een uniek design écht zoveel leuker is Glasplaat fornuis schoonmaken?

Tips & tricks

 

Spiegel in de keuken schoonmaken

Heb je een spiegel in de keuken? Mooi! Een spiegel in deze ruimte heeft wel een grotere kans om vet te worden dan bijvoorbeeld een spiegel in de hal. Vette spiegels schoonmaken doe je het beste direct na het koken. Wat heet water en een microvezeldoekje volstaan in de meeste gevallen. Heb je het vet toch een tijdje laten zitten? Dan is schoonmaken alsnog een eitje met onze FIX-IN schoonmaakproducten.

 

Tot slot: werken deze schoonmaaktips ook voor glas?

Jazeker: voor glas gelden vrijwel dezelfde tips als voor spiegels. Ook hiervoor geldt dat het uitmaakt waar het glas staat. Wil je bijvoorbeeld weten hoe je glazen douchedeur het beste schoonmaakt? Lees dan dit blog met allerlei schoonmaaktips voor de badkamer.

Onze belofte: een 100% vlekkeloze service

Persoonlijk advies

Wij weten alles van glas en delen die kennis graag met je. Vraag ons vrijblijvend om advies.

Betrouwbare levering

We garanderen dat je glaswand veilig en in perfecte staat wordt geleverd. Dat doen we door je pakketten met zorg en met de juiste materialen te verpakken.

Perfect gemonteerd

Eenvoudig zelf te monteren. Of kies voor onze professionele inmeet- en/of montageservice voor een gegarandeerd perfect resultaat.

#GLASSbyme

Je thuis mag gezien worden!

Deze huizen kregen al een #GLASSby make-over. Vinden we binnenkort ook jouw interieur in deze lijst? 😉

 

De  aanpak

Shop glasproducten online met alles erop en eraan