Tips voor het inmeten van je glazen keukenachterwand

 

Een (duurzame) keukenachterwand is gemaakt van gehard glas, wat betekent dat je het glas na het harden niet meer kunt bewerken. Heel stevig dus, maar dat wil ook zeggen dat het opmeten en plaatsen van zo’n keukenachterwand een erg nauwkeurig werk is. Je wil toch niet dat je achterwand een flink stuk voorbij je aanrecht uitkomt? Of dat je wandcontactdoos slechts voor de helft toegankelijk is? Gelukkig komt het met de volgende tips zeker goed.


Zelf meten als een pro


Het lijkt heel simpel, maar het helpt altijd: maak eerst even een eenvoudige tekening van je achterwand. Zie onderstaand voorbeeld. Noteer voor elke zijde de maten. Dat doe je altijd in millimeters (mm), om verwarring te voorkomen. Houd telkens ook rekening met 3 mm speling als de achterwand tegen een muur, werkblad of kastje komt te staan.

 

Wil je ook een wandcontactdoos in je achterwand? Dan komt nu het iets moeilijkere gedeelte. Voor de uitsnede meet je vanaf de linkerkant tot het hart van de uitsparing (A). Ditzelfde doe je ook vanaf de onderkant (B). Daarnaast noteer je nog de afmetingen van het uiteindelijke gat (C x D).

 

Let op: Je meet tot het hart van de wandcontactdoos. Vergeet daarbij niet dat je nog sparing moet voorzien voor het afdekframe. Dus reken minimaal 3 mm sparing aan alle zijden.


Of laat het over aan de GLASSby experts

 

Wil je dit nauwkeurig werk liever overlaten aan een professional? Dat begrijpen we helemaal. Een van de GLASSby experts komt dan bij jou langs om je toekomstige achterwand in te meten. Als je dat wilt, zorgen wij zelfs voor een installatie van a tot z - inclusief montage. Daarmee heb je gegarandeerd een perfect resultaat, 100% stressvrij. GLASSby is trouwens goed vertegenwoordigd in Nederland: er is altijd een expert bij jou in de buurt om je een handje te helpen. Handig! Ontdek de GLASSby diensten.

Zo, nu weet je precies hoe dat inmeten in elkaar zit. Dan komt nu het leuke gedeelte: je keukenachterwand uitkiezen! 

 

Shop nu je achterwand

 

Onze belofte: een 100% vlekkeloze service

Persoonlijk advies

Wij weten alles van glas en delen die kennis graag met je. Vraag ons vrijblijvend om advies.

Betrouwbare levering

We garanderen dat je glaswand veilig en in perfecte staat wordt geleverd. Dat doen we door je pakketten met zorg en met de juiste materialen te verpakken.

Perfect gemonteerd

Eenvoudig zelf te monteren. Of kies voor onze professionele inmeet- en/of montageservice voor een gegarandeerd perfect resultaat.

#GLASSbyme

Je thuis mag gezien worden!

Deze huizen kregen al een #GLASSby make-over. Vinden we binnenkort ook jouw interieur in deze lijst? 😉

 

De  aanpak

Shop glasproducten online met alles erop en eraan