Glas vindt zijn weg steeds vaker in het interieur. Niet onlogisch want het materiaal is sterk, eenvoudig te reinigen en op maat te maken in elke gewenste kleur.

 

Glazen achterwanden zijn te gebruiken voor diverse ruimtes en toepassingen in huis. Het geeft nét dat beetje extra in je interieur, is makkelijk schoon te houden en raakt minder snel beschadigd dan andere materialen.


 

 

 

 

 

 

GLASSby is onderdeel van AGC. Grootste glasproducent die uitblinkt in duurzaamheid.

 

Glasplaten zijn mooi en functioneel voor toepassing in de keuken. Glas is eenvoudig te bevestigen door het te lijmen of tapen. Dat kan indien gewenst simpel over de aanwezige tegels heen. Schoonmaken is super gemakkelijk: een natte doek is vaak al voldoende. Maar er zijn meer voordelen van glas in de keuken. Glasplaten zijn hitte- en krasbestendig. Vanwege de afwezigheid van voegen wordt vervuiling voorkomen. Glas past bovendien in ieder interieur. De glasplaten zijn er in alle RAL-kleuren en op maat te maken in elk gewenst design.

 

Is glas voor elk interieur geschikt?

Glas vindt zijn weg steeds vaker in het interieur. Glasplaten worden toegepast in de badkamer, de woonkamer en sinds enkele jaren ook veelvuldig in de keuken. De toepassingen zijn: keukenachterwand, glasplaat achter de oven of het fornuis, aanrechtblad (werkblad) en tafelblad. Maar denk ook aan een glazen scheidingwand of glasdeur. Strak, hygiënisch, flexibel in kleur en design en qua uitstraling afgestemd op jouw interieur. Alle glasplaten zijn van gehard veiligheidsglas en daarmee UV- en hittebestendig. Dus ook ideaal voor achter een gasfornuis of kookplaat.

Shop glazen keukenachterwanden

 

Hoe geef ik het glas ‘mijn’ uitstraling?

Het mooie van een glasplaat in de keuken is dat je het je eigen uitstraling kunt geven. Het glas vergroot de ruimte optisch, is trendy en geeft een luxe uitstraling. Ook is het af te stemmen op de andere materialen, zoals hout, kunststof, RVS en aluminium. Voor het ontwerp is er een veelheid aan mogelijkheden. Allereerst heb je de keuze uit alle RAL-kleuren. Daarnaast kan de afwerking transparant, mat of juist glanzend. Denk verder aan een foto of een tekst. Maar ook een patroon is mogelijk. Daag ons uit!

 

Waarom is glas achter de kookplaat functioneel?

Een keuken glasplaat is niet alleen mooi maar ook zeer praktisch. Denk aan de toepassing achter de kookplaat of het fornuis. De glazen keukenachterwand is sterk, want gemaakt van gehard glas. Ook is de op maat gemaakte glasplaat functioneel. Afhankelijk van de grootte van achterwand en werkblad is het glas vaak uit één stuk. Het minimum aantal voegen maakt de glasplaat veel hygiënischer dan een betegelde achterwand. Wil je de achterwand extra vuilafstotend? We voorzien het van een beschermende laag. Het is zelfs mogelijk een anti-bacteriële coating aan te brengen.

 

Wat zijn de voordelen van een keuken glasplaat?

Het gebruik van een glasplaat in de keuken heeft vele voordelen. Het glas is gehard en daardoor sterker en stijver dan gewoon glas. Krasbestendig en ongevoelig voor de hitte van een pan. Een keukenachterwand en een aanrechtblad van glas zijn bovendien strakker en hygiënischer dan een gestucte of betegelde wand. Het tafelblad kan qua kleur of design afgestemd worden op de achterwand en het werkblad. Nog een voordeel: bij renovatie kunnen de tegels blijven zitten. Geen stof en afval; de glasplaat wordt simpel voor de bestaande wand gemonteerd.

 

Wat is de levensduur van een glasplaat?

Keuken glasplaten zijn zeer duurzaam en hebben een lange levensduur. Dat heeft alles te maken met de hoogwaardige productie. Het thermisch harden gebeurt in energiezuinige hardingsovens. Designs, prints en kleuren worden toegevoegd met speciale machines. Kleuren gebeurt met milieuvriendelijke lak. Door het glas te etsen krijgt de glasplaat voor toepassing in de keuken een matte uitstraling. Patronen worden op het glas geprint en in de oven wordt de keramische verf één met het glas. De bewerkingen gebeuren aan de achter- of onderzijde van de glasplaat zodat ze niet kunnen beschadigen.

 

Hoe moet je het glas inmeten en monteren?

Het inmeten en monteren van een glasplaat in de keuken is specialistisch werk. De achterwand en het werkblad dienen nauwkeurig op elkaar aan te sluiten, net zoals op de onder- en bovenkastjes. Stopcontacten, spoelbak en accessoires als kraan, cooker en zeepdispenser moeten exact uitgespaard te worden. De glasplaat wordt vervolgens met speciale tape, lijm of metalen afstandhouders geplaatst op de keukenwand. Inmeten, plaatsen en afwerken liever niet zelf doen? De glasspecialisten van Glassby komen langs, adviseren je graag en ontzorgen je volledig!

Tips voor het inmeten van je glazen keukenachterwand
Tips and tricks
Tips voor het inmeten van je glazen keukenachterwand

 

 

Glas is gemakkelijk schoon te maken

Een achterwand, aanrechtblad en tafel van glas zijn gemakkelijk schoon te maken. Kook- en vetspatten zijn simpel te verwijderen. Het afnemen van de glasplaat met een natte doek is in het dagelijks gebruik voldoende. Een grondige poetsbeurt doe je eenvoudig met een allesreiniger. De voegen vervuilen en verkleuren niet, want er zijn alleen rondom de glasplaat voegen. Met andere woorden: het glas, en dus je achterwand en werkblad, behoudt zijn oorspronkelijke uitstraling! Wil je de glasplaat volledig vuilafstotend hebben? Dan voorzien we het glasoppervlak van een beschermende coating.

 

Hoe veilig is een keuken glasplaat?

Een glasplaat voor toepassing in de keuken is gemaakt van gehard glas. Dat is gemiddeld vijf keer sterker dan gewoon glas We spreken officieel over een vijf keer grotere weerstand tegen druk- en trek¬spanning. De officiële naam ‘thermisch voorgespannen glas’ zegt in feite hoe het wordt gemaakt. Het glas wordt tot circa 650 °C verwarmd, zet dan uit en wordt vervolgend geforceerd afgekoeld. Door de druk- en trekspanningen kan de glasplaat hoge mechanische belastingen en temperatuurverschillen opnemen. Sterk, stijf en bovenal veilig voor toepassing in de keuken!

 

Hoeveel kan een keuken glasplaat dragen?

Hoeveel een geharde glasplaat kan dragen hangt af van maten van het glas. Ook de ondersteuning is bepalend voor de draagkracht. Een tafelblad van 2 m bij 80 cm en een dikte van 10 mm kan bij een vierzijdige ondersteuning ongeveer 250 kilogram dragen. Voor een aanrechtblad is dat vele malen meer. Een werkblad voor in de keuken is meestal 60 cm diep 18 mm dik. De lengtemaat maakt voor het draagvermogen niet uit vanwege de ondersteuning door de keukenkastjes. Hierdoor kan het glas probleemloos honderden kilo’s dragen.

 

Glas is net zo zwaar als steen

Glas weegt ongeveer net zoveel als natuursteen of keramische tegels. Het soortelijk gewicht is 2.500 gram per mm dikte per vierkante meter (2,5 kg/mm/m2). Oftewel: een vierkante meter glas van 4 mm dikte weegt 10 kg. Transport en tillen is voor Glassby geen probleem. We leveren veilig en arbeidsvriendelijk. Voor de glasmontage gebruiken we handige tilhulpmiddelen. Het staatje maakt de gewichten duidelijk.

Toepassing Dikte (mm) Lengte x breedte (mm) Gewicht (kg)
Plaat achter fornuis 6 500 x 500 3,75
Glazen keukenachterwand 6 2000 x 500 15
Tafelblad 10 2000 x 800 24
Werkblad 18 2000 x 600 54
Glezen deur 10 2200 x 900 49,5

 

 

Keukenglasplaat: meer dan glaskosten alleen

Een glasplaat voor toepassing in de keuken is een zeer betaalbaar alternatief voor traditionele oplossingen. Een tafelblad kost ongeveer ?? euro/m2. Voor een keukenachterwand en werkblad is de prijs respectievelijk circa € 150,- per vierkante meter en € 250,- per vierkante meter. Dit zijn richtprijzen, want de kosten worden vooral bepaald door de maat van het glas en de uitvoering ervan. Hoe meer sparingen en bewerkingen, zoals lakken en printen, hoe hoger het tarief. Belangrijk voordeel ten opzichte van stenen alternatieven is dat een glasplaat veel sneller wordt geplaatst. Zo bespaar je flink op arbeidskosten!

 

GLASSby merk van innovatief marktleider

AGC is wereldwijd de grootste glasproducent die uitblinkt in duurzaamheid.

GLASSby is een merk van AGC Glass Europe. AGC is Europees marktleider en voert de ranglijst aan van meest innovatieve en duurzame glasproducenten. Alle glasplaten voor de keuken beschikken over het zogeheten ‘Cradle-to-cradle’. Dit wereldwijd erkende certificaat is een maat voor duurzame productie, van grondstof tot productie en transport tot hergebruik. De certificaten zijn er in Bronze, Silver, Gold en Platinum. Gelakt, geëtst en gehard glas van AGC is ‘Cradle-to-cradle Platinum’ gecertificeerd. Het hoogst haalbare milieucertificaat!

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Elk situatie is uniek. Ook jouw keuken verdient de bijzondere uitstraling van een glasplaat. We geven advies over het design, denken mee over de gevolgen van de materiaalkeuze en bij opdracht komen we op jouw verzoek inmeten. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een achterwand, werkblad, tafelblad, scheidingswand en deur. Om je wensen kenbaar te maken en achteraf verrassingen te voorkomen, vragen we je het contactformulier in te vullen. We adviseren je graag!

Onze belofte: een 100% vlekkeloze service

Persoonlijk advies

Wij weten alles van glas en delen die kennis graag met je. Vraag ons vrijblijvend om advies.

Betrouwbare levering

We garanderen dat je glaswand veilig en in perfecte staat wordt geleverd. Dat doen we door je pakketten met zorg en met de juiste materialen te verpakken.

Perfect gemonteerd

Eenvoudig zelf te monteren. Of kies voor onze professionele inmeet- en/of montageservice voor een gegarandeerd perfect resultaat.

#GLASSbyme

Je thuis mag gezien worden!

Deze huizen kregen al een #GLASSby make-over. Vinden we binnenkort ook jouw interieur in deze lijst? 😉

 

De  aanpak

Shop glasproducten online met alles erop en eraan